Huhtikuun Gubbe -terveiset

Huhtikuussa viimeisetkin talvenrippeet väistyivät ja saimme nauttia ihanasta auringosta. Myös kummivanhuksemme Aune nautti kauniista huhtikuun kevätpäivistä yhdessä gubbensa kanssa ja merkitsi gubbensa parhaaksi ystäväkseen omaan ystäväkirjaansa.

Osallistuimme yli vuosi sitten vanhuspalveluyritys Gubben onnellinen vanhuus -kummitoimintaan, jonka avulla autetaan yksinäisiä vanhuksia ja työllistetään nuoria merkityksellisen työn pariin. Olemme päättäneet jatkaa tärkeää yhteistyötämme Gubben kanssa ja jatkamme siis Aunen Gubbekummina tämänkin vuoden ajan.

Yrityksemme kummivanhus on 85-vuotias Aune ja hänen Gubbe-sydänystävänään toimii 22-vuotias Reetta. Tulemme saammaan uuden kummivanhuksen ja kuulemme hänen ensimmäiset kuulumiset toukokuulta kesäkuun puolella.

Kummivanhus Aune ja Reetta-Gubbe

Aunelle huhtikuun käynnit ovat ollet erittäin merkityksellisiä, sillä Aune on ollut leikkausoperaation vuoksi sairaalassa, missä gubbe on käynyt häntä näkemässä. Pääsiäisenä gubbe toi Aunelle mukanaan pääsiäiskortin, mikä sai Aunenlle kyyneleet silmiin, sillä kukaan muu ei ollut tuonut hänelle korttia. Ystävykset ovat sairaalatapaamisilla täytelleet Aunen ystäväkirjaa, johon Aune on hymy huulillaan merkannut Reetta-gubbensa hänen parhaaksi ystäväkseen. Ystävykset ovat myös jutelleet paljon kuulumisista ja gubbe on kertonut omista supsikki televisio-ohjelmistaan. Yhdelle käynnille gubbe oli tuonut myös kirjastonsta lainaamansa kirjan, josta hän on lukenut tarinoita Aunelle.

Gubbesta on ollut ihanaa nähdä, kuinka merkityksellisiä hänen käyntinsä oikeasti ovat Aunelle. Ystävyksillä on tuttuun tapaan ollut mukanaa yhdessä ja puuhattavaa on riittänyt.