paloikkunat

Paloikkunat

Tarkoin testatut palonsuojaikkunoihimme eivät erotu ulkonäöltään vakioikkunasta, mutta tarjoavat palonsuojaa sitä vaativissa kohteissa.

Turvallisiksi testatut paloikkunat

PihlaPROn palonsuojaikkunat on testattu standardin EN 1634-1:2014 + A1:2018 mukaan. Ikkunat kuuluvat paloluokkaan EI15, EI30 ja EI30. Ne vastaavat ulkonäöllisesti vakioikkunaa, mutta luovat palonsuojaa sinne missä sitä erityisesti tarvitaan.

Palonsuojaikkuna ei vaadi suojaetäisyyttä. Se voidaan avata pesu- ja huoltotoimia varten, mutta määräysten mukaisesti sitä ei voi käyttää tuuletustarkoitukseen. Paloikkunoihin ei saa asentaa sälekaihtimia eikä tehdä läpivientejä.

paloikkunat

Rakenne

Avattavan ikkunan sisäpinta ja karmi ovat oksatonta, sormijatkettua mäntyä. Karmin ulkoverhous on alumiiniprofiilia. Vakiokarmisyvyydet ovat 130, 170 ja 210 mm.
Ikkunan koko on rajoitettu eikä ikkunassa voi käyttää jakokarmeja. Karmin leveys tai korkeus on enintään 2400 mm. Osastoivien palonsuojaikkunoiden maksimikoko on 2,4 m².

Pintakäsittely

Puuosissa on teollinen peittomaalaus tai ne voidaan kuultokäsitellä halutulla sävyllä. Kuultokäsittelyssä sisäpinnat lakataan. Puuosien vakioväri on valkoinen NCS S 0502-Y. Alumiiniosat ovat polttomaalattuja RAL-värikartan sävyyn. Alumiiniosien vakiovärit ovat valkoinen RAL 9010 ja tummanharmaa RAL 7024.