Ensimmäiset ilahduttavat Gubbe-terveiset

Pihla Group Oy osallistui vanhuspalveluyritys Gubben onnellinen vanhuus -kummitoimintaan, jonka avulla autetaan yksinäisiä vanhuksia ja työllistetään nuoria merkityksellisen työn pariin. Ensimmäinen kuukausi kummitoimintaa on takana ja saimme mitä ilahduttavimmat Gubbe-terveiset marraskuulta.

Yrityksemme kummivanhukset ovat 86-vuotias Eeva sekä 84-vuotias Aune. Heidän Gubbe-sydänystävinään toimivat 22-vuotias Liisa ja 24-vuotias Vilma. Alta voit lukea mieltä lämmittävät terveiset Eevan ja Liisan, sekä Aunen ja Vilman tapaamisista marraskuun ajalta.

Kummivanhus Eeva ja Liisa-Gubbe

Marraskuussa saatiin jo osittain Suomea lunta maahan ja monella alkoi innokas joulunodotus. Odottavat ja jännittävät olivat tunnelmat myös kummivanhuksemme Eevan luona, kun hän pääsi tutustumaan uuteen ystäväänsä Liisa-Gubbeen.

Kaksikon ensimmäinen tapaaminen sujui iloisissa tunnelmissa Liisan ja Eevan tutustuessa toisiinsa. Alkukankeudesta ei ollut tietoakaan, sillä tunnelma oli hyvin välitön ja juttu luisti sujuvasti alusta pitäen. Uudet ystävykset pääsivät myös heti ulkoilemaan yhdessä, mistä Eeva oli erittäin iloinen. Eevan ei ole tullut lähdettyä yksin ulos mm. kaatumispelon takia, eikä hän ole käynyt ulkona vuoteen. Takaisin kotiin palauttuaanv Eeva innostui myös esittelemään Liisalle suosikkisarjojaan ja vanhoja valokuviaan. Ulkoilemaan lähdettiin reippaasti jokaisella tapaamisella ja Eeva oli silminnähden ilahtunut kun on pääsyt Liisan avulla liikkumaan niin paljon.

Ulkoilun lisäksi Eeva ja Liisa ovat mm. pelanneet muistipelejä, tutkineet reseptikirjoja ja muistelleet menneitä. Liisasta on ollut Eevalle myös suuri apu kotiaskareiden parissa. Marraskuun viimeisellä tapaamiskerralla Liisa toimi Eevan pelastavana enkelinä, sillä tullessaan Eevan luo, löysi hän Eevan kaatuneena lattialta. Onneksi tapahtumasta selvittiin pelkällä säikähdyksellä ja kaatuminen oli tapahtunut juuri ennen Liisan tuloa.

Kummivanhus Aune ja Vilma-Gubbe

Innokkaat ja odottavat tunnelmat olivat myös kummivanhuksellamme Aunella, kun hän pääsi tutustumaan uuteen ystäväänsä Vilma-Gubbeen marraskuun alkupuolella.

Aunen ja Vilman ensimmäinen tapaaminen lähti käyntiin lämpimissä tunnelmissa toisiinsa tutustuen – kumpaakaan ei tuntunut jännittävän ollenkaan ja olivat kuin vanhat ystävykset heti alusta alkaen. Vilman lähtiessa Aune oli jo kysynyt innokkaasti, milloin he tapaavat toisensa seuraavan kerran ja sanonut jäävänsä odottamaan seuraavan viikon kohtaamista.

Seuraavilla tapaamiskerroilla kaksikko pääsi myös ulkoilemaan yhdessä. Ensimmäisellä kerralla Aune oli pyörätuolissa, mutta seuraavalla tapaamisella hän päätti jo kävellä ihan itse. Ulkoilu ilahdutti kovin Aunea, vaikka kylmä tuuli hieman viluttikin poskia. Onneksi kuitenkin ulkoilun jälkeiset teet ja villasukat lämmittivät. Lenkkien lisäksi kaksikko ehti marraskuussa mm. asentaa Aunelle jouluvalot, tehdä yhdessä pannukakkuja ja käydä apteekissa. Aune neureskeli, että marraskuussa tekemistä oli paljon enemmän kuin kuluneena vuotena yhteensä.

Tutustu Liisa- ja Vilma-Gubbeen sekä kummivanhuksiimme

Olemme erittäin onnellisia, että voimme Gubben kautta mahdollistaa näin lämpimät ja arvokkaat kohtaamiset kummivanhuksillemme ja tarjota Liisalle ja Vilmalle erityisen tärkeän työtehtävän. Toivomme heille yrityksemme puolesta sydämellisiä seuraavia kohtaamisia ja jäämme ilolla odottamaan joulukuun terveisiä.

Lisää Gubben Onnellinen vanhuus -kummitoiminnasta voit lukea täältä
www.onnellinen-vanhuus.fi/