Joulukuun Gubbe -terveiset

Joulukuussa kummivanhuksemme pääsivät nauttimaan jouluntaiasta uusien Gubbejensa parissa. Joulun teema onkin ollut vahvasti läsnä kuukauden aikana erilaisten tekemisten parissa.

Osallistuimme yli vuosi sitten vanhuspalveluyritys Gubben onnellinen vanhuus -kummitoimintaan, jonka avulla autetaan yksinäisiä vanhuksia ja työllistetään nuoria merkityksellisen työn pariin. Olemme päättäneet jatkaa tärkeää yhteistyötämme Gubben kanssa ja jatkamme siis Aunen ja Eevan Gubbekummeina tämänkin vuoden ajan.

Yrityksemme kummivanhukset ovat 87-vuotias Eeva sekä 85-vuotias Aune. Heidän Gubbe-sydänystävinään toimivat 16-vuotias Elina ja 22-vuotias Reetta. Alta voit lukea ilahduttavat terveiset Eevan ja Elinan, sekä Aunen ja Reetan tapaamisista marraskuun ajalta.

Kummivanhus Aune ja Reetta -gubbe

Vuoden viimeisen kuukauden talvinen ja rauhallinen tunnelma näkyi myös kummikuulumisissa, kun kummivanhuksemme Aune ja hänen Gubbensa Reetta pääsivät yhdessä tunnelmoimaan taianomaista joulunaikaa.

Joulua kaksikko juhlisti leipomalla joulutorttuja, muistelemalla lapsuuden jouluja sekä ostamalla jouluherkkuja. lhana Reetta -Gubbe piristi Aunea antamalla hänelle joululahjaksi villasukat sekä muumiteetä. Tee pääsi heti tietysti kaksikon testiin ja samalla he rupattelivat myös mm. opiskeluajoista, työnteosta sekä talvipukeutumisesta. Yhteinen jutustelu on ollut ystävysten mielestä aivan ihanaa ja puhe on oiken pulpunnut!

Joulukuussa Aunea on vaivannut hieman jalkakivut, mutta onneksi Gubben käynnit ovat piristäneet häntä ja saaneet unohtamaan jalkakivun hetkeksi. Keskustelu on ollut leppoisaa ja molemmille tapaamiset ovat olleet selkeästi viikon kohokohtia.

Kummivanhus Eeva ja Elina -gubbe

Talvisesta, tunnelmallisesta ja joulupyhillä täyteystä kuukaudesta pääsivät nauttimaan myös kummivanhuksemme Eeva ja hänen ihastuttava uusi Gubbensa Elina.

Uuden ihastuttavan kaksikon kuukausi on sujunut oikein rennoissa merkeissä. Yhteisillä kahvihetkillä on tietysti vaihdeltu kuulumisia ja jutunaiheina ovat tietysti olleet joulu sekä joulunaikaan littyvät perinteet. Eeva onkin kertonut Gubbelle oman lapsuudensa jouluista. Lisäksi Eevan lempipuuhaa, eli kirjojen ja lehtien lueskelua on harrastettu useaan otteeseen ja Gubbe onkin lukenut Eevalle ääneen esimerkiksi Presidentin puolisosta kertovaa kirjaa.

Valitettavasti Eva on ollut käynneillä hieman väsynyt ja huonovointinen, mutta Gubben käynnit ovat onneksi aina onnistuneet lämmittämään hänen mieltään ja piristäneet häntä kovasti!