Puu-puuikkuna

Puu-puuikkuna on erinomainen valinta sekä tyylin että käytettävyyden kannalta uudiskohteisiin, puumateriaalin matalaa hiilijalanjälkeä unohtamatta.

Vähähiilinen, tyylikäs ja kestävä Puu-puuikkuna

Hyvä puu-puuikkuna on kauniin ulkonäkönsä lisäksi myös teknisesti toimiva. Puu-puuikkuna valmistetaan valikoidusta, sertifioidusta männystä, joka toimitetaan vastuullisesti hoidetuista metsistä. PihlaPROn Puu-puuikkunan ulkopuolisten puuosien pohja- ja pintakäsittely tehdään huolellisesti pitkän huoltovälin varmistamiseksi. Puu-puuikkunan vähäiset alumiiniosat (tippalista) on valmistettu kierrätetystä, vähähiilisestä alumiinista.


Monipuoliseen lisävarustevalikoimaan kuuluvat mm. ulkolasin sisäpintaan kiinnitettävät irtoristikot, korvausilmaventtiilit, sälekaihtimet ja hyönteispuitteet tuuletusikkunoihin.

Rakenne

Kaksipuitteisen ikkunan sisäpuite, ulkopuite ja karmi ovat mäntyä. Puitteen ja karmin tippalistat ovat valmistettu vähähiilisestä, kierrätetystä alumiinista. Vakiokarmisyvyydet ovat 130, 170 ja 210 mm.

Lasitus

Sisäpuitteessa on kaksinkertainen eristyslasielementti, selektiivilasi, komposiittivälilista (vaaleanharmaa RAL 7035 tai musta) ja täytekaasuna argon.

Ulkopuitteessa 4 – 6 mm tasolasi tai 6,8 mm laminoitu lasi.

Lasivaihtoehdoksi voi valita myös esimerkiksi irtoristikot ulkolasin sisäpintaan kiinnitettynä, auringonsuojalasin, kuviolasin, huurtumattoman lasin tai erilaisia turvalaseja.

Pintakäsittely

Sisäpintojen maali on peittomaalattuna vesiohenteista akryylimaalia ja kuultovärjättyjen pintojen osalta vesiohenteista lakkaa.
Ikkunan ulkopuolen pinnoilla ovat säänkestävät, vesiohenteiset pohja- ja pintamaalit. Tippalistat on pulverimaalattu mattasävyllä.

Puuosien vakioväri on valkoinen NCS S 0502-Y, tippalistat RAL9010.

Pintahelat ja saranat

Ikkunan painikkeet ja peitekilvet sekä karmien kiinnitysreikäporaukset ja reikien peitetulpat sisältyvät vakiotoimitukseen. Kaikki ikkunan helat, kuten lukot ja kytkentäsalvat, ovat metallia ja pintahelat kromattuja, valkoisia tai mustia. Ikkunassa käytettävät 8 mm pulttisaranat ovat valkoiset tai kirkkaat.

Tekniset tiedot

Tyyppi: MSE 1+2
U-arvo: 1 – 0,8
dB – Rw+Ctr: 39 – 42
Sateenpitävyys: E1200
Ilmanpitävyys: lk. C4
Tuulenpaineen kestävyys: lk. 4

Katso tarkemmat tuotetiedot Materiaalipankista