Pienillä uudistuksilla syntyi merkittävästi parempi ikkuna ammattilaiskäyttöön

Teemme jatkuvasti tuotekehitystä, jotta voimme vastata uudisrakentamisen kehittyviin tarpeisiin. Nyt olemmekin uudistaneet PihlaPRO MSE1-A Puu-alumiini-ikkunamme.

Käytämme paljon resursseja tuotteidemme testaamiseen, jotta voimme olla varmoja niiden kestävyydestä vaativimmissakin rakennusaikaisissa olosuhteissa ja asukkaiden käytössä vuosikymmeniä.

Tuotteidemme kestävyyttä ja laatua mitataan jatkuvasti testilaboratorioissa ja tuotannon laadunvarmistuskokeissa.

Olemme nyt uudistaneet PihlaPRO MSE1-A Puu-alumiini-ikkunamme, jossa ikkunan uusi alakarmin tippalista ohjaa nyt ulkopuitteen kondenssiveden varmasti vesipellille ja ulkopuitteen kantopohjan uusi muoto suojaa karmia paremmin. Myös ulkopuitteen ja verhouksen välinen rako on nyt aiempaa suurempi mahdollistaen paremman ilmanoton venttiileille ja samalla hyönteispuitteen asennus ja irrotus on entistä vaivattomampaa. Lisäksi sisäpuitteen uudella puiteliu’ulla on puolestaan parempi kantavuus ja se on yhtenäinen ulkopuitteen liu’un kanssa.

Parannuksia myös ikkunan ominaisuuksiin ja ekologisuuteen

Ääneneristävyys parani tavallisessa 1+2 ikkunatyypissä arvoon Rw+Ctr 49 dB ja uuden 2+2 rakenteen lämpökatkaistu ulkopuite mahdollistaa erinomaiset U-arvot (jopa 0,57). Lisäksi tuuletusikkunan maksimikorkeus on nyt 2390 mm (aiemmin 1790 mm).

PihlaPROlle vihreät arvot ovat tärkeitä ja moderni tuotekehitys onkin tärkeässä roolissa hiilijalanjälkemme pienentämisessä. Kestävän kehityksen vaatimukset vaikuttavat tulevaisuudessa suomalaiseen rakentamiseen ja asumiseen entistä vahvemmin. Olemme ylpeitä siitä, että uudistetulla MSE1-A -ikkunallamme on edeltäjäänsä merkittävästi pienempi hiilijalanjälki. Esimerkiksi yhden 1230 x 1480 mm ikkunan CO2-päästöt ovat vähentyneet jopa 1600g.

Huolelliset materiaalivalinnat, optimoitu valmistusprosessi ja moderni tuotekehitys ovat tärkeässä roolissa hiilijalanjälkemme pienentämisessä. Lisäksi minimoimme kuljetuksista syntyviä päästöjä sekä kiinnitämme huomiota kierrätettävyyteen niin raaka-aineiden kuin käyttöikänsä päähän tulleiden tuotteiden kohdalla.

Sertifikaatit ja Ympäristötuotekorttimme löydät täältä

Kestävä kehitys ja nykyteknologia luovat uusia vaatimuksia myös ikkunoille

Arkkitehdeille ja muille suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaisille suunnattu uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla tuoreimmista innovaatioistamme sekä BIM-objektien ja tuotekorttien päivityksistä.