Syyskuun Gubbe -terveiset

Syyskuussa kummivanhuksemme Aune sekä Kaarina gubbeineen ovat mm. mankeloineet lakanoita, kuunnelleet harmonikan soittoa ja muistelleet menneitä.

Kummivanhus Aune ja Reetta-Gubbe

Käynnit ovat pitäneet sisällään…
Ulkoilua upeassa syssäässä, hauskoja hetkiä ja menneen muistelua, kuulumisten vaihtelua ja höpöttelyhetkiä, lehtien ja kirjojen lukemista yhdessä ja harmonikan soiton kuuntelua!

Gubben mukaan kuukauden kohokohta on ollut..
”Syyskuun kohokohta oli, kun mentiin kuuntelemaan haitarinsoittoa hoivakodin aulaan. Pohdittin hieman, jaksetaanko mennä, mutta onneksi mentin kuuntelemaan!! Musiikki oli juuri Aunen suosikkimusiikkia, samoja kappaleita, joita hän on tanssilavoilla tanssinut. Aune tempautui täysin musiikin mukaan, hän hytkyi ja hyräili vieressäni. Oli ihanaa nähdä hänet niin onnessaan. Soittaja oli erittäin taitava ja muutkin nauttivat, oli ihana tunnelma.”

Puheenaiheena on ollut…
Juteltiin ainakin autokoulusta, vuodenajoista, yöpakkasista, syksyn sateista, tanssimisesta sekä Aunen lapsenlapsista. Toisella kertaa juteltin muun muassa navetan siivouksesta, kuinka Aune oli varvuista tehdyllä vitsalla hangannut seiniä. Aune muisteli myös koulutustaustaansa, kuinka kotiopettaja oli käynyt häntä opettamassa ja ollut tosi hyvä opettaja. Navettatöistä on ollut palion puhetta ja ollaan syskuun aikana juteltu mös ihmisten erilaisuudesta parin kertaan.

Kummivanhus Kaarina ja Eerika-Gubbe

Käynnit ovat pitäneet sisällään…
Hauskoja hetkiä ja menneen muistelua, kotitöiden hoitamista yhteistuumin, keskusteluhetkiä kahvipöydän ääressä, kuulumisten vaihtelua ja höpöttelyhetkiä, lehtien ja kirjojen lukemista yhdessa!

Gubben mukaan kuukauden kohokohta on ollut…
”Kohokohta syskuun käynneillä on ollut lakanoiden mankeloiminen yhdessä! On ollut kiva olla avuksi ja huomata, että asiakas on iloinen avusta ja kun saa puuhailla yhdessä!”

Puheenaiheena on ollut…
Olemme jutelleet muun muassa asiakkaan nuoruudesta ja puhuttu syksyn uutisista, sekä vaihdettu kuulumisia ja olemme jutelleet esim minun koulustani.

Gubbe kuvailee tunnelman olleen..
Käynneillä on ollut sydämellinen tunnelma ja ne ovat olleet iso piristysruiske arkeen!