Sydämelliset onnittelut äitienpäivänä!

Tämä päivä on äitien, mummojen ja kaikkien niiden, jotka toimivat äidillisissä tehtävissä. Sydämelliset onnittelut äitienpäivänä!  Onnea myös kaikki omat iki-ihanat äitimme ja mummomme PihlaPROlla <3  

Yksi päivän sankareista on talousassistenttimme Sari Pollari, Eskolan tehtaan toimipisteestä. Sari on pian kaksinkertainen mummo ja saa äitienpäivänä onnitteluhalit 4-vuotiaalta lapsenlapseltaan ja omilta jo aikuisilta lapsiltaan. Kesällä syntyy lapsenlapsista toinen.  

— Mummous on parasta mitä tiedän! On voimaannuttavaa, että saa olla omien lastensa apuna ja turvaverkkona arjessa ja juhlassa. Ei sen parempaa roolia olekaan. Saan paljon iloa ja onnea elämääni mummona olemisesta, ja se piristää kummasti, tuo elämäniloa. Mummous on parhaimmillaan kuin luksusmalli äitiydestä – voi nauttia täysin rinnoin lastenlasten kanssa puuhaamisesta, mutta saa antaa vanhempien hoitaa kasvatukselliset velvollisuudet.  

— Lapsen perhe ja pojanpoika asuvat etäällä, mutta olemme siitä huolimatta paljon tekemisissä. Whatsapp-puhelut, videot ja valokuvat toimivat hyvänä yhteydenpitovälineenä arjessa. Perheeni vierailee myös säännöllisesti Kannuksessa ja yhdessäolo on sitäkin ihanampaa, kun saan perheeni kylään. Silloin olen mukana kaikessa arkisessa puuhastelussa ja elän perheen rutiinia yhdessä. Ne päivät ovat raskaita, mutta täynnä iloa ja rakkautta! Mummonkin pitää silloin sopeutua lasten rytmiin ja rutiineihin, mitkä ovat saattaneet omista äitivuosista jo unohtua kokonaan.  

Koska perheeni asuu etäällä, ja he kyläilevät aina pidempiä aikoja, on merkityksellistä, että työ ja työpaikka joustaa elämäntilanteen mukaan. Voin tehdä joustavasti etätöitä, järjestellä kalenteria ja pitää liukumia, jotta saan aikaa lasten ja lastenlasten kanssa.  

Taloushallinnon tehtävät ovat monesti hyvin aikataulupaineisia, ja niihin täytyy sitoutua, mutta tehokas tiimi ja joustava ja ymmärtävä esimiestyö takaavat sen, että aikataulun saa järjesteltyä niin, että työ ei ole pois perheeltä, eikä toisinpäin. Voin turvautua etätöihin ja siirtää toimiston vaikka väliaikaisesti Rovaniemelle ja autella pojan perheen luona, koska työ ei ole riippuvainen paikasta. Nykyaikaisilla välineillä pystyy työn tekemään melkeinpä mistä vaan.  

— Paljon on työelämä muuttunut suhteessa omien lasteni lapsuuteen ja työssäkäyntiin äitiyden ohella. Nykyään työnteko itsessään on paljon joustavampaa ja usein paikasta riippumatonta, mutta tahti ja odotukset ovat paljon korkeammat. Nykyajan vanhemmat ovat tosi kovilla. Siksi onkin erittäin tärkeää, että työnantajalla on tarjota joustoa ja perhemyönteisyyttä – myös meille mummoille, jotka haluamme olla apuna omille lapsille ja toimia tärkeinä, luotettavina ihmisinä lastenlasten elämässä.  

Lämpimät onnittelut Sarille ja kaikille PihlaPROn äideille ja mummoille!