OULU – SKANSKA: Kauppakeskus Valkea + As Oy Pajarinkulma

Kauppakeskuksen ja kerrostalon yhdistelmästä Oulun uusi maamerkki

Oulun keskustaan valmistuu huhtikuussa alueen uusi ykköskauppapaikka ja kesäkuussa runsaasti upeita asuintiloja. Urakoitsijana Sokos-tavaratalon, ravintoloita, ruokakaupan, merkkiliikkeitä ja 66 arvoasuntoa sisältävässä kauppakeskus Valkean ja As Oy Oulun Pajarinkulman kohteessa toimii Skanska. Toimitimme kohteeseen noin 400 ikkunaa ja hieman alle 100 parvekkeen ovea.

Toimitusvarmuus ja laatu ratkaisivat

Kauppakeskus Valkea ja tämän yhteyteen rakennettava As Oy Pajarinkulma sijaitsevat kaupungin ytimessä, Isokadun ja Kauppurienkadun risteyksessä. Nykyaikaisen kauppakeskuksen päälle on rakennettu asuinkerrostalo, joka kohoaa maan tasosta jopa 12 kerroksen korkeuteen. UKI-Arkkitehtien suunnitteleman kokonaisuuden päätavoitteena on ollut yhtenäisen, viihtyisän ja tiloja yhdistävän kokonaisuuden luominen. Erityispiirteitä rakennuksessa edustavat suora hissiyhteys asuintiloista kauppakeskukseen ja pohjoisen sääoloja uhmaava, ympäri vuoden lämmin, katettu kävelykatu.

– Ikkunatoimittaja valikoitui erityisesti laatu- ja toimitusvarmuustekijöiden ansiosta, hankintapäällikkö Jaakko Holopainen Skanskalta kertoo.

Skanskan hankintapäällikkö Jaakko Holopainen ja Eskopuun projektipäällikkö Hannu Ikäheimo tarkastelevat parvekkeen oven asennusta As Oy Oulun Pajarinkulmassa keväällä 2016.
Skanskan hankintapäällikkö Jaakko Holopainen ja Inwidon projektipäällikkö Hannu Ikäheimo tarkastelevat parvekkeen oven asennusta As Oy Oulun Pajarinkulmassa keväällä 2016.

Vuonna 2014 alkanut urakka edetessään on tuottanut ikkunoiden ja ovien lisätilauksia. Lopulta puu-alumiini-ikkunoita tilattiin As Oy Oulun Pajarinkulman ja Kauppakeskus Valkean lisäksi myös kävelykatuun liittyen Kauppakeskus Galleriaan ja vieressä sijaitsevaan Sampotaloon.

Valkea3

Sisäisten prosessien toimivuus mahdollistaa räätälöidyn palvelun

-Sisäisten toimintamalliemme kestävyys pääsi kunnon happotestiin kesällä 2015, juuri lomakauden alkaessa. Tuolloin saimme lisätilauksia, joissa toimitusaika oli erittäin lyhyt ja tuotteilta edellytettiin erikoiskäsittelyjä, kertoo projektipäällikkö Hannu Ikäheimo.

Ikäheimo viittaa muun muassa kauppakeskuksen ravintolatiloihin tilattuihin erikoissävyillä kuultokäsitellyihin ikkunapuitteisiin. Osa avainhenkilöistä oli uuden tilauksen tullessa jo lomalla ja aikataulut todella tiukkoja. Yhdessä sovitut toimintatavat ja tehtävien jakaminen varmisti vaativienkin tilausten kellontarkan toimitusvarmuuden.

-Yhteistyö on ollut luotettavaa ja ammattitaitoista kautta linjan. Olemme erittäin tyytyväisiä, Holapainen vakuuttaa ja katsoo ylimmän kerroksen arvoasunnon ikkunasta avautuvaa maisemaa yli kaupungin.

Vuonna 2014 alkanut rakennusprojekti sai ensimmäiset ikkunatoimitukset saman vuoden joulukuussa. Kauppakeskuksen on määrä avautua 15.4.2016 ja asuintilojen kesäkuussa 2016. Viimeiset ikkunatoimitukset saapuivat perille maaliskuun puolivälissä.

Kauppakeskuksen yläpuolella sijaitsevat arvohuoneistot valmistuvat kesäkuussa 2016. Uusia koteja löytyy kompaktista yksiöstä hulppeaan 137,5 neliön huoneistoon.
Ammattilaiskirjeestä lisää inspiraatiota omien kohteiden toteuttamiseen

Arkkitehdeille ja muille suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaisille suunnattu uutiskirjeemme tarjoaa ajankohtaisia asiantuntija-artikkeleita, tietoa tuoteinnovaatioista ja -kehityksestä sekä mielenkiintoisia referenssikohteita.

Muita mielenkiintoisia referenssejämme