JYVÄSKYLÄ – LAKEA: Puukerrostalo Puukuokka

Lakea kiinteät ikkunat

Ikkunat sovitettiin puukerrostalon tyyliin

Suomen tähän mennessä korkein puukerrostalo Puukuokka rakennettiin Jyväskylän Kuokkalan kaupunginosaan vuonna 2014. Sijainti on hyvin keskeinen ja kahdeksankerroksinen rakennus näkyy järvien yli kauas.

Ikkunat aikataulutetusti suoraan elementtitehtaalle

Puukuokka on rakennettu Stora Enson Hartolan tehtaalla valmistetuista CLT-tilaelementeistä. Toimitimme Puukuokkaan avattavia ikkunoita asuntoihin, kiinteitä ikkunoita porraskäytäviin ja avattavia savunpoistoikkunoita.  Ikkunat toimitettiin aikataulun mukaan suoraan elementtitehtaalle kahden kerroksen erinä ja kahden viikon välein.

Puukerrostalon vaatimukset ja tyyli on huomioitiin tarkasti ikkunavalinnoissa. Tavanomaisen maalauksen sijaan ikkunoiden puuosat on kuultokäsitelty ja näkyvät pinnat lakattu. Väritön kuultokäsittely jättää puun pinnan ja kuvioinnin täysin näkyviin, mutta edellyttää ensiluokkaisen puumateriaalin käyttöä.

Ikkunoiden ulkopuoliset alumiiniosat on anodisoitu – käsittely antaa ikkunoille puutalon yleisilmeeseen luontevasti istuvan luonnollisen alumiinin värin.

Lakea: toimitukset ajallaan, hyvä hinta-laatusuhde

Puukuokan rakennuttajan, Lakea Oy:n projektipäällikkö Mikko Ollikaisella on pitkä kokemus yhteistyöstä kanssamme sekä Lakean palveluksessa että aiemmassa työssään Lujatalo Oy:ssä.

”Minusta hinta-laatusuhde on aina ollut hyvä. Toimitukset tapahtuvat ajallaan, mikä on työmaalla todella tärkeää, että saadaan esimerkiksi vaippa umpeen ja talo lämpimäksi. Myös takuutyöt ovat aina hoituneet sujuvasti”, sanoo Ollikainen.

Mikko Ollikainen pitää talon arkkitehtuuria onnistuneena.

”Ylös asti avoimen porraskäytävän ikkunat ovat kuin tauluja, joissa maisema vaihtuu kerros kerrokselta ja vuodenaikojen vaihtuessa.”

Rakennuttaja suunnittelee uusien puukerrostalojen rakentamista Jyväskylään: Puukuokka 2:n rakentaminen on tarkoitus aloittaa 2016 ja kolmannen vaiheen rakentaminen vuonna 2017.

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA valitsi syksyllä 2015 yhdeksi Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon viidestä finalistista ja säveltäjä Kaija Saariaho finalistien joukosta voittajaksi. Marraskuussa 2015 Puukuokka palkittiin Puuinfon myöntämällä vuoden Puupalkinnolla.

Puukuokan menestyminen ei ole rajoittunut vain kotimaahan. Kansainvälistä huomiota tämä tyylikäs puukerrostalo tulee saamaan vuoden 2016 Venetsian biennaalissa: http://oopeaa.com/news/.

Lue lisää aiheesta täältä
Lue lisää Puukuokasta täältä

Ammattilaiskirjeestä lisää inspiraatiota omien kohteiden toteuttamiseen

Arkkitehdeille ja muille suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaisille suunnattu uutiskirjeemme tarjoaa ajankohtaisia asiantuntija-artikkeleita, tietoa tuoteinnovaatioista ja -kehityksestä sekä mielenkiintoisia referenssikohteita.

Muita mielenkiintoisia referenssejämme