HELSINKI – YIT: Vallilan Konepaja

Kaupunkiunelmia uuden ja vanhan kohdatessa

”Kun uusi ja vanha kohtaavat, syntyy jotain ainutlaatuista. Lontoossa se on Dockside, vanha telakka-alue joka tunnetaan ympäri maailmaa arvostettuna asuinpaikkana. New Yorkissa se on Tribeca, Manhattanin helmi. Helsingissä se on tunnelmaa huokuva, nostalginen Konepaja Pasilan, Alppilan ja Vallilan rajalla. Pasilan Konepajan alue on inspiroiva yhdistelmä urbaania kantakaupunkia, uutta arkkitehtuuria ja vanhaa teollisuushistoriaa. Vuosikymmenten ajan täältä kantautui VR:n konepajan kolke ja raskaan työn äänet. Uuden ajan Konepajalla eletään vilkasta ja värikästä kaupunkielämää.”

2

”Uudet asuintalot sijoittuvat alueen länsipäähän. Pasilan Konepajan vanhat, yli satavuotiaat rakennukset säilytetään ja jätetään karhean lämpimiksi muistoiksi alkuperäisestä asuinalueesta. Ennen täällä höyrysivät veturit, tulevaisuudessa Konepaja on moni-ilmeisen kaupunkiasumisen kohtauspaikka.” (lähde www.yitkoti.fi/yit_koti/asunnot-alueittain/helsinki/konepaja)

Uskomaton kohde Helsingin ytimessä

Konepajan alue on laajuutensa, arkkitehtoonisen ja kulttuurillisen kontekstin sekä sijaintinsa ansiosta todella merkittävä taidonnäyte myös ikkuna-ja ovivalmistajan näkökulmasta. Tämän kokoluokan kohteissa aikatauluissa pysyminen on enemmän kuin tärkeää. Materiaalin on oltava ensiluokkaista ja prosessien toimittava saumattomasti aina suunnittelupöydältä asennustyömaalle.

Erityisiä vaatimuksia ikkunoille ovat asettaneet muun muassa kaupungin äänimaisema, kuten esimerkiksi alueella kulkevan raitiovaunun ja muun liikenteen äänet. Näihinkin vaatimuksiin tuotteemme ovat pystyneet vastaamaan.

IMG_4230
Ammattilaiskirjeestä lisää inspiraatiota omien kohteiden toteuttamiseen

Arkkitehdeille ja muille suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaisille suunnattu uutiskirjeemme tarjoaa ajankohtaisia asiantuntija-artikkeleita, tietoa tuoteinnovaatioista ja -kehityksestä sekä mielenkiintoisia referenssikohteita.

Muita mielenkiintoisia referenssejämme