TIEDOTE
Julkaisuvapaa 16.4.2021

Pihla Group ostaa enemmistön Metallityö Välimäestä

Ikkuna- ja ovivalmistaja Pihla Group Oy ostaa enemmistön MV Center Oy:stä, johon kuuluvat Metallityö Välimäki Oy sekä kiinteistöt, joissa yhtiö toimii. Alumiini- ja teräsoviin sekä ikkunoihin ja lasijulkisivuihin erikoistunut yritys toimii Nokialla, sillä on 45 työntekijää ja liikevaihtoa noin 10 miljoonaa euroa.

Vuonna 1982 perustetun perheyrityksen omistavat jo toisessa polvessa veljekset Tommi ja Kimmo Välimäki, jotka toimivat sen johdossa. He jatkavat nykyisissä tehtävissään säilyttäen yhteensä 25 % osuuden yhtiöstä.

– Metallityö Välimäki on erikoistunut tuotteisiin ja ratkaisuihin, jotka täydentävät saumattomasti nykyistä tarjontaamme. Rakennusliikkeet ovat molempien yhtiöiden tärkeää asiakuntaa, mikä tarjoaa runsaasti synergiaetuja ja kasvun mahdollisuuksia, Pihla Groupin toimitusjohtaja Antti Vuonokari sanoo.

Vahvan markkina-aseman saavuttanut yhtiö on kasvanut alallaan jo kolmen suurimman joukkoon. Tuotekehityksen ja valmistuksen lisäksi toimintaan sisältyy myös asennuspalvelu laajentuen Tampereen ja pääkaupunkiseudun alueilta koko maahan.   

– Menestyksekäs kasvu myös tulevaisuudessa vaatii voimavaroja toiminnan kehittämiseen. Niitä Pihla Groupilla on koko ikkuna- ja ovialan markkinajohtajana tarjota. Jatkamme veljeni kanssa nykyisissä tehtävissämme ja odotamme innolla alkavaa yhteistyötä, Metallityö Välimäen Tommi Välimäki kertoo.

Omistajanvaihdoksella ei ole välittömiä vaikutuksia kummankaan yhtiön päivittäiseen toimintaan. Metallityö Välimäki jatkaa omana yhtiönään, henkilöstö vanhoina työntekijöinä ja asiakkaat nykyisin sopimuksin.

Lisätiedot:
Antti Vuonokari, toimitusjohtaja, Pihla Group Oy, p. 040 9030 751, antti.vuonokari(at)pihla.fi www.pihla.fi
Tommi Välimäki, p. 040 556 1449 ja Kimmo Välimäki, p. 040 554 6068, Metallityö Välimäki Oy, etunimi.sukunimi(at)mvoy.fi www.mvoy.fi

Pihla Group Oy on Suomen ikkunamarkkinoiden suurin toimija. Se valmistaa ikkunoita ja ulko-ovia, parveke- ja terassiovia sekä liukulasiseiniä Pihla-, PihlaPRO, Tiivi-, Profin-, Klas1 ja Sydänpuu-tuotemerkeillä. Yhtiö työllistää noin 650 henkilöä, ja sillä on tehtaat Ruovedellä, Haapajärvellä, Kannuksessa, Kuusamossa, Pudasjärvellä ja Joutsassa. Pihla Groupin omistaa Euroopan suurin ikkuna- ja ovivalmistaja Inwido AB, jonka liikevaihto vuonna 2020 oli 670 miljoonaa euroa. www.inwido.com