Kesätöissä PihlaPROn Eskolan tehtaalla

Haemme joka kesä kesätyöntekijöitä tehtaalleemme ja tänäkin vuonna työllistimme useita kesätyöntekijöitä. Yksi heistä on kaksikymppinen Elli Hanni, joka työskenteli tehtaalla jo kolmatta kesää.

Elli Hanni on työskennellyt Eskolan tehtaallamme jo kolme kesää, mutta tällä kertaa pesti oli aiempaa pitempi, sillä hän kirjoitti vuosi sitten ylioppilaaksi ja jäi tehtaalle vuodeksi töihin. Muutamat llin ystävistä sekä hänen isosiskonsa olivat työskennelleet aikaisemmin tehtaalla ja se sai Ellinkin alun perin hakemaan töitä PihlaPROlta.

​-  Olin kuullut hyvää työpaikasta ja se sai minutkin hakemaan töitä täältä, Elli Hanni kertoo.

Tänä kesänä Elli työskenteli pääasiassa sisäpuitteiden lasituksessa ja katkoi välillä listoja. Edellisenä kesänä tehtävien painotus oli toisin päin, ja ensimmäisenä kesänään hän työskenteli ulkopuitteiden valmistuksessa.

– Ala oli minulle täysin vieras etukäteen, mutta olen oppinut paljon uutta, myös sellaista, joka ei ole itselle ollut se täysin oma juttu. Käytännön taidoista on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa, ja on ehkä helpompi saada myös kesätöitä opiskelupaikkakunnalla, hän jatkaa.

Välivuosi lukion jälkeen oli hänelle erittäin mieleinen. Elli kertoi, että työt tehtaalla antoivat hänelle aikaa pohtia tulevaisuutta ja saada ajatukset hetkeksi pois opinnoista. Työmatkakin oli lyhyt, sillä hän asui asui aivan tehtaan lähellä.

– Lukio oli aika raskas puristus. Oli kiva tehdä jotain ihan muuta, ja miettiä mitä haluaa ja minne lähteä. Samalla sain säästettyä rahaa opintoja varten, Elli kertoo.

– Eskolan tehdas on ollut erittäin hyvä työpaikka. Muistan jännittäneeni ensimmäisenä kesänä tosi paljon, mutta kaikki olivat todella mukavia ja avuliaita. Sain alussa todella hyvän perehdytyksen ja täällä on aina uskaltanu kysyä neuvoa ja aina on saanut apua. Kesätyössä on tärkeää, että mukavat ihmiset ottavat hyvin sinut vastaan ja auttavat alkuun, Elli kertoo.

Ellin toiveena oli päästä opiskelemaan erityisopettajaksi ja se toive kävikin toteen kun hän sai opiskelupaikan Oulusta. Työt Eskolan tehtaalla siis päättyivät elokuussa ja Ellillä onkin käynnissä nyt toinen opintoviikko Oulussa. Toivotamme Ellille suuresti onnea ja menestystä opintoihin sekä kaikkeen tulevaan!

Haluaisitko sinäkin töihin Eskolan tehtaallemme? Seuraa voimia työpaikkahakujamme tai lähetä meille avoin hakemus.

Kuva: Paula Tavasti