Kesän Gubbe -terveiset

Kesä toi mukanaan runsaasti upeita kesäpäiviä ja kummivanhuksemme Aune ja Kaarina nauttivatkin aurinkoisista päivistä täysin rinnoin. Ohjelmassa on ollut paljon ulkoilua, kesäkonserttia, mansikoita, kahvittelua ja syvällisiä keskusteluja. Molemmat kummivanhukset ovat olleet todella kiitollisia Gubbejensa seurasta ja kaikesta mitä tapaamiset ovat heille mahdollistaneet.

Kummivanhus Aune ja Reetta-Gubbe – Kesäkuu ja heinäkuu

Kummivanhuksemme Aune odotti kesää innokkaasti ja vanha savolainen sananlasku kertookin että ”Kesäkuussa kesä tulee, tulkoon vaikka mistä”. Samaa mieltä oli Aune ja kyllähän se kesä sieltä tuli.

Aune pääsi nauttimaan poikkeuksellisen lämpimästä Suomen kesästä Reetta -Gubbensa kanssa ulkoillen ja lukien. Kesäkuussa ystävykset kävivät kuuntelemassa hoitokodin pihalla nuorten kesäbändin kesäkonserttia ja nauttivat kauniista kesäkeleistä. Ulkoilun ja lukemisen lisäksi toverukset ovat keskustelleet monenkirjavista aiheista, kuten vaellusreissuista, kukista ja mansikoista.

Heinäkuussa puheet mansikoista kävivätkin toteen, kun ystävykset kävivät ostamassa kaupasta mansikoita ja keksejä. Herkut nautittiin tietysti ulkona, mutta helteiset kelit pakottivat kaksikon istumaan myös paljon varjossa. Aune nautti kovin kesäpäivistä Gubbensa kanssa rupatellen elämästä. Kaksikko keskusteli paljon Aunen nuoruusvuosista, heinätöistä ja sadekeleistä. Gubbe on myös jättänyt usein lähtiessään radion päälle Aunelle, jotta Aune on voinut nauttia musiikista.

Kummivanhus Kaarina ja Eerika-Gubbe

Kesä sai kummivanhuksemme Kaarinan sekä hänen Eerika -Gubbensa oikein iloisiksi. Ystävysten käynnit sujuivat kesällä jälleen tuttuun tapaan, iloisesti. Kaksikko vietty kesäkuussa paljon yhteisiä hetkiä kahvitellen ja herkutellen raparperipiirakalla sekä tuoreilla pullilla. Kahvipöytäkeskustelut ovat olleet pitkiä ja syvällisiä. Ihanat keskustelut ovat lämmittäneet hurjasti Kaarinan mieltä. Gubbe kävi myös hakemassa kaupasta Kaarinalle kukkamultaa, jotta kaverukset saivat istutettua Kaarinalle kesäkukat paikoilleen.

Kesän aurinkoiset ja kauniit ilmat saivat kaksikon myös ulkoilemaan. Ulkoilun lomassa kaksikko on käynyt tekemässä ruokaostoksia ja heinäkuussa mukaan tarttui myös mansikoita ja jäätelöä, jotka ystövykset nauttivat kuuman hellepäivän kunniaksi. Tuttu höpöttely on värittänyt käyntejä ja Kaarina on myös innostunut näyttämään Gubbelleen vanhoja valokuvia. Gubbe auttoi Kaarinaa ompelemaan pehmolampaalle uudet silmät, kun hän ei tähän itse enää ole kyennyt. Kaarina onkin kiitellyt Gubbeaan jokaisen käynnin jälkeen ja kertonut, että Gubbe on hänelle todella tärkeä.