Henkilötarina – Marko Saarikoski

Marko Saarikoski on tuttu henkilö Eskolan PihlaPROn tehtaan tuotannossa. Virkaikää Markolla on Pihla Groupin ja PihlaPROn palveluksessa jo parikymmentä vuotta.

– Arvostan tätä työpaikkaa tosi paljon. Alusta alkaen on tuntunut, että tästä porukasta ei halua minnekään lähteä, Marko alustaa pitkää työuraansa.

Marko aloitti työt PihlaPROlla, silloisella Eskopuulla 2001 ensin rakennuspuolen opintojen työharjoittelussa ja sittemmin kesätöissä. Kesätyöt vaihtuivat vakituisiksi töiksi ja tuotannon työtehtävät tulivat Markolle tutuiksi 15 vuoden ajalta. Esihenkilöksi tuotannon työnjohtoon Marko siirtyi vuonna 2014.

– Olen vastannut ja huolehtinut laadusta myös työnjohtotehtävieni osalta, mutta viime syksynä siirryin täysipäiväisesti laatuvastaavan rooliin työjohtotehtävistä, Marko kertoo.

Työpaikkana PihlaPROn tehdas on ollut tuttu ja turvallinen. Marko kokee kuitenkin, että on päässyt kehittymään ja saanut uusia vastuita aina, kun oma kehittyminen on sitä vaatinut.

– Työnjohtotehtävät olivat itselle merkittävä risteyspaikka. Esihenkilövastuiden myötä olen kasvanut ihmisenä. Lisäksi erilaiset koulutukset ja valmennukset työn ohessa ovat kasvattaneet sekä osaamistani että henkistä kanttia, Marko kertoo.

Marko on viihtynyt työpaikalla erityisen hyvin siksi, että Eskolan ilmapiiri on poikkeuksellisen viihtyisä.

– Eskolassa on yhteen hiileen puhaltava henki. Enemmän täällä hymyjä näkee, kuin surullisia kasvoja. Meillä on hieno porukka töissä, Marko iloitsee.

Marko arvostaa myös sitä, että hän on päässyt testailemaan oman osaamisensa rajoja mutta myös pitämään huolta itsestään ja tasapainottamaan työelämää vapaa-ajalla. Työkavereidenkin kanssa pidetään yhtä myös työn ulkopuolella. Marko viihtyy luonnossa ja odottaa jo kovasti keväistä perhokalastusreissua pohjoiseen.

– Pidän työstäni kovasti ja viihdyn tehtaalla, mutta välillä on todella tärkeää ottaa etäisyyttä. Luonnossa mieli lepää ja sinne saa purettua pienetkin stressinpoikaset tehokkaasti, Marko vinkkaa.

Liikkuminen on Markolle muutoinkin tärkeää. Hän viihtyy kuntosalilla ja karatematolla, mutta myös suksien päällä. Markolla onkin kertynyt kokemusta myös kilpaurheilusta hiihtourheilun myötä.

– Nuorempana hiihdin kilpaa SM-tasolla, paras sijoitus taisi olla kahdeksas, Marko muistelee.

Perheen kaksi tytärtä ja uusi kissa-asukki pitävät huolen urheilun lisäksi arjen tasapainosta.