Henkilötarina
Henna Paananen

Henna toimii HR Business Partnerina Pihla Groupilla. Hennan työ on monipuolista ja työssä tuleekin tutuksi koko henkilöstö, minkä hän kokee olevan työnsä suurin rikkaus. Lue Hennan tarina alta.

”Olen Henna, ja työskentelen nyt kuudetta vuotta Pihla Groupin HR:ssä eli henkilöstöosastolla. Koulutukseltani olen KTM, valmistuin Jyväskylän Yliopistosta 2013. Työkokemustaustaa minulla on myynnin ja markkinoinnin puolelta, ja Pihla Group on paikka, jossa olen päässyt kehittämään itselleni oikean roolin juuri henkilöstöasioiden puolelta.

Aloitin työurani Pihla Groupissa vuonna 2017, ja työskentelin jo silloin vahvasti rekrytointien ja työnantajakuvan kehittämisen parissa. Roolini on kasvanut vuosien myötä, ja yritys ja sen sielu, eli ihmiset, ovat tulleet tutuksi.

Palatessani lähes kaksi vuotta sitten äitiysvapaalta, toimenkuvaani ja titteliäni kirkastettiin ja aloitin HR Business Partnerina eli liiketoimintaa tukevana henkilöstöihmisenä. Minulle oli voimaannuttavaa, että pidemmän poissaolonkaan jälkeen oman työn tai roolin merkitys ei ollut kuihtunut, vaan minua odotettiin innolla takaisin, vieläpä uusien haasteiden myötä.

Työni koostuu erilaisista HR-tehtävistä rekrytointiprosessien läpiviemisestä ja esihenkilöiden sparraamisesta työtyytyväisyyteen ja osaamisen kehittämiseen liittyviin asioihin, aina strategiasuunnitteluun asti. Työ on monipuolista ja mikä parhainta, siihen liittyy ihmisiä joka puolelta organisaatiota.

Koko henkilöstö tutuksi

Pääsen työssäni tutustumaan laajasti koko henkilöstöömme ja eri toimipisteisiin ja toimintoihin. Se on työni suuri rikkaus, samoin myös oma vahvuuteni, koska olen parhaimmillani ihmisten välisessä, henkilökohtaisessa vuorovaikutuksessa. Kuulun myös kuluttajamyynnin liiketoimintayksikön johtoryhmään. Se on innostava osa rooliani, koska pääsen syvälle liiketoiminnan kehitykseen.

On ihmeellistä, että näinkin isossa yrityksessä, jossa on yli 650 työntekijää ja vielä tytäryhtiöiden henkilöstö kaupan päälle, on mahdollista tuntea olevansa tiiviisti kuin perheenjäsen. Ihmisten välillä on välitön ja lämmin tunnelma, ja huolimatta maantieteellisistä etäisyyksistä, meillä on voimakas yhteenkuuluvuuden tunne. Meidän organisaatiossamme ja yrityskulttuurissamme HR:ssä työskenteleminen on etuoikeus.  

Työpisteeni on Jyväskylässä, mutta olemme liikkuvainen organisaatio, ja työtä tehdään siellä, missä sinua tarvitaan ja missä työtä on kulloinkin tarpeen tehdä. Pandemian seurauksena etä- ja hybridityöt ovat lisääntyneet ja vakiintuneet. Ne olivat toki jo sitä ennenkin osa omaa arkeani. Koska työhöni kuuluu matkustamista ja ajoittain pitkiä reissupäiviä, on arjen tasapainon vuoksi tärkeää voida työskennellä myös kotoa käsin.

Perheen, vapaa-ajan ja työn tasapaino on voimavara

Perheeseeni kuuluu aviopuoliso ja kaksi lasta, 7- ja 2,5-vuotiaat, ja arjen palapeli kahden asiantuntijatyötä tekevän aikuisen ja lasten tarpeiden keskellä on ajoittain haastavaa. En kuitenkaan koskaan ole omassa työssäni tai yleisesti Pihla Groupissa kokenut, että perheen ja vaativan työn yhdistäminen olisi taakka, vaan enemmänkin mahdollisuus. Naisena puolestani koen, että perhe ja äitiys on tuonut minulle paljon voimavaroja ja vahvuuksia hyödynnettäväksi työelämässä. Meillä jokaisella, taustoistamme huolimatta, on työn ohella ELÄMÄ, ja mitä onnellisempi ja hyvinvoivempi elämässäsi olet, sitä paremmin (ja tuloksekkaammin) pystyt tekemään työtäsi.

Tämä on ymmärretty meillä Pihla Groupissa todella hyvin. On suuri ilo, että työnantaja on (perhe)elämänmyönteinen, ja arki soljuu molemmin puolin joustavasti ja reilusti. Työssämme enemmän merkitsevät tulokset ja se mitä saamme aikaan, kuin se missä, miten ja kuinka paljon työtä tehdään.

Pihla Groupissa panostetaan myös työn ja vapaa-ajan tasapainottamiseen. Koska meillä on paljon vaativia asiantuntijatehtäviä ja fyysisesti raskasta tuotannollista työtä, on erittäin merkityksellistä, että vapaa-ajan harrastuneisuutta ja palautumista tuetaan. Kuulen paljon positiivista palautetta henkilöstöltämme, että esihenkilömme panostavat vapaa-ajan merkitykseen entistä paremmin. Kun itse tiedät, mikä auttaa sinua palautumaan työn ulkopuolella, siihen panostetaan ja sitä tuetaan. Itselleni vapaa-ajan tärkeä tukipilari on liikunta monessa eri muodossa, ja on todella merkityksellistä, että työnantaja tukee liikkumista hyvinkin avokätisesti.”